B.I.D. services
kostkaProgram

České potravinářské fórum

Místo konání: hotel Jurys Inn, Sokolovská 11, Praha 8
Datum konání: 24. září 2014
Registrace účastníků: 8:15
Zahájení konference: 9:00

Konferenci předsedá a diskusi řídí: Petr Havel, agrární analytik, novinář

Program konference:

Novela rámcového zákona 110/1997 Sb., o potravinách a důsledky vyplývající z jejího přijetí
 - Shrnutí nejdůležitějších změn zákona
 - Činnost úřadu pro potraviny
 - Změny a termíny v označování potravin
MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka, sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Ministerstvo zemědělství ČR

Dohledatelnost původu surovin českých výrobků
Ing. Jaroslav Faltýnek, předseda zemědělského výboru, Poslanecká sněmovna ČR

Přínosy novely rámcového zákona pro spotřebitele
 - méně známe a nemedializované dopady novely
Zástupce Potravinářské komory České republiky

přestávka na kávu

Jak bude vypadat kontrola ze strany Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- rozšíření kompetencí
 - novela o Státní zemědělské a potravinářské inspekci
Ing. Jindřich Pokora, ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace, Státní zemědělská a potravinářská inspekce 

Kontrola ze strany Státní veterinární správy
 - kontroly restaurací
 - oznamovací povinnost výrobců živočišních potravin při dovozu  - vyhodnocení fungování zákona
MVDr. Jan Váňa, ředitel Odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví, Státní veterinární správa

Dopady Novely rámcového zákona 110/1997 Sb. do reality v českých obchodech
- podíl českých potravin v českých obchodech
Pavel Mikoška, ředitel oddělení kvality, AHOLD; člen představenstva Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR


oběd


Uplatnění regionálních a čerstvých potravin ve veřejných institucích 
prof. Ing. Jan Moudrý, CSc., vedoucí oddělení Ekologického zemědělství, Katedra rostlinné výroby a agroekologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Český potravinářský průmysl 10 let po vstupu do EU

Doc. Ing. Tomáš Doucha, CSc., Úsek Věda a výzkum, odd. ekonomiky zemědělství a potravinářství, Ústav zemědělské ekonomiky a informací 

Problematika plýtvání potravin v České republice a chystané změny v této oblasti
Věra Doušová, předsedkyně Potravinové banky Praha, Česká federace potravinových bank




Předpokládaný konec v 15:00.
V současné době probíhá tvorba programu a oslovování přednášejících.
Změna programu vyhrazena.

 

České potravinářské fórum
Program
Sbornik
<<    09 / 2021    >>
PÚSČPSN
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30